Istenmezeje

2018.09.04. 20:03

Krisztofer játszva keres pénzt a YouTube-on

Köztudott, hogy napjainkban a számítógépes játékok gyártói óriási pénzeket kaszálnak. Azonban már nem csak a vállalatok, hanem a fogyasztói oldal is profitálhat a virtuális világ varázsából.

Oláh Nikolett

Forrás: Youtube

De hogyan lehet pénzt teremteni az aranyárban mért PC játékok megvásárlásával? Nos, a válaszra többek között az Istenmezején élő Földesi Krisztofer is rájött, aki azóta egyre ismertebbé, pontosabban nézettebbé válik. Merthogy YouTube-csatornáján szinte naponta indít élő közvetítéseket, amelyekben kedvenc játékát mutatja be az érdeklődőknek.

- Az " target="_blank" rel="noopener">első videómat még 2010-ben készítettem el, amit aztán feltöltöttem a legnagyobb internetes videóportálra. Ez tulajdonképpen csak arról szólt, hogy megpróbáltam az akkori legfelkapottabb számítógépes játékot kommentár nélkül bemutatni. Mondanom sem kell, nem aratott nagy sikert, csupán alig pár ember látta, ezért egy időre felhagytam az egésszel – kezdte Krisztofer.

Hozzátette: később ismét ambíciót érzett magában a videószerkesztésre és 2017 októberében meg is érkezett a várva várt siker.

 

 

- Mivel mindig érdekelt az, hogy hogyan kell igényes és érdekes videókat készíteni, ezért rengeteg oktató filmet megnéztem a témával kapcsolatban. Ezek segítettek elsajátítani a szerkesztés lépéseit, például a vágást, az effektek használatát és még sok egyéb elengedhetetlen dolgot. Így a technikai tudásomat önállóan megszereztem, amelyhez már csak ki kellett választanom egy addigi ismeretlen, még be nem futott játékot – „" target="_blank" rel="noopener">Fortnite Battle Royale” -, amelyet megmutathattam a világhálón – mondta.

Kiemelte: örül annak, hogy hallgatott a megérzéseire, ugyanis mára már közel 48 millió elégedett felhasználó szórakoztatja magát a fentebb említett, általa is bemutatott számítógépes játékkal.

Pénzteremtés

- A videószerkesztésből fakadó bevételeim jó része a támogatásokból és a nézettségből ered, egy élő közvetítés, „live” alatt például sokszor előfordul, hogy a nézőktől pénzt kapok. Ennek számos oka lehet: így köszönik meg a videót, írni szeretnének nekem vagy boldoggá teszi őket az, ha mindenki füle hallatára beolvasom a nevüket – ecsetelte a fiatal gamer.

Megjegyezte: a videóit szerencsére rengetegen megnézik és a csatornájára havonta legalább 3000 új feliratkozó érkezik. Magyarország számos pontjáról, illetve külföldről is kapott már jócskán pozitív visszajelzéseket, amelyek még inkább inspirálják őt.

Horváth Tamás, énekes fia is odavan a videóiért

- Egyik alkalommal Horváth Tamás is figyelemmel követte az élő adásomat, aki később elmondta, hogy a fia nagyon szereti a „Battle Royale”-t és rendszeresen néz engem. Természetesen egy ilyen beszélgetés hihetetlenül boldoggá teszi az embert – mesélte.

Földesi Krisztofer a jövőben szeretne vlogot indítani, továbbá tervezi, hogy más, hasonló jellegű játékokból is készít bemutatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában