Salgótarján

2018.09.19. 14:58

Kiderült, miért tűnt el az országzászló a Kálváriáról

Több olvasónk is jelezte, hogy nemrégiben eltűnt az országzászló a Kálvária tetejéről. Utánajártunk, hogy vajon ismét vandálok csaptak le, vagy más oka volt annak, hogy leszedték a helyéről a lobogót.

P.B.

A zászlóval kapcsolatban Salgótarján önkormányzatát kerestük meg, akik készségesen válaszoltak kérdésünkre, miszerint mi történt az országzászlóval.

– A zászlórúd belső szerkezete ment tönkre augusztus elején – mondták. Azt is kifejtették, hogy érdemes tudni, hogy egy ritka kivitelezésről szó, amikor is a zászlót tartó szerkezet egy rúd belsejében van.

Illusztrációs fotó: Bakos László

Mint megtudtuk a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. azonnal intézkedett az ügyben és kérte a kivitelezőtől a szerkezet javítását, ám a szakember csak sokára – éppen a napokban – végezte el a munkát.

Azt is hozzátették, hogy az új zászlót megerősítik majd, hogy ellenálló legyen az időjárás viszontagságaival szemben és kiderült, hogy a zászló a napokban vissza is kerül eredeti helyére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában