Világjáró klub

2018.09.02. 09:49

„A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.” 

A salgótarjáni székhelyű Balassi Bálint Megyei Könyvtár állandó programjai sorában évek óta megkülönböztetett helye van a Világjáró klub rendezvényeinek, annál is inkább, mert ezek keretében a minap immár a nyolcvanhetedik előadásra került sor.

Cs.B.

Ráadásul az Egy kalandvágyó könyvtáros Ausztriában című élménybeszámolót – mintegy kuriózumként – az a Persikné Bakos Eszter tartotta, aki egyébként az intézmény munkatársaként mozgatja, szervezi a klub életét.

A kivetített fotók és a hozzájuk fűzött választékos stílusban elmondott, sok érdekességet megemlítő kommentárok ezúttal a szomszédos Ausztriába vezették az érdeklődő közönséget.

A célállomás a Salzburg tartományi Zell am See járási Kaprun volt, de mint kiderült, mindenütt a család által igazán kedvelt szurdokokat keresték. Sokat gyalogoltak fel- és lefelé, voltak barlangokban, tavaknál, utaztak különféle hegyi vasutakon, felvonókon, lifteken és minden szituációban sikerült megörökíteni az adott természeti csodák egyedi különlegességeit, szépségeit.

 

P. Bakos Eszter Fotó: NMH

 

A más külföldi országban is járt, de Ausztriát különösen szerető família kirándulása is igazolta a 4–5. században élt egyházatya, filozófus, Szent Ágoston gondolatának – amelyet Persikné Bakos Eszter mondandója mottójául választott – igazát: „A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában