Hamarosan

2018.08.01. 06:43

Senki sem fog elázni az új salgótarjáni buszmegállókban

A megyeszékhely több pontján fedett autóbuszvárók kialakítása és cseréje kezdődött meg a közelmúltban.

P. K.

Fotó: Niederland Dávid/NMH

– Salgótarján önkormányzata tavaly decemberben kötött megállapodást egy céggel arra, hogy a város területén lévő és jelentősebb utasforgalmat lebonyolító autóbusz-megállóhelyeken fedett várók létesüljenek, illetve hogy a régi és már elhasználódott buszvárók is egy cserén essenek át – mondta a Nógrád Megyei Hírlapnak Szatmáry Zsolt városüzemeltetési irodavezető. Hozzátette: az új várók nem az önkormányzat tulajdonát képezik, ugyanis kialakításukat a szerződéses cég finanszírozza, csakúgy, mint azok folyamatos karbantartását. Ennek értelmében a fedett várókban elhelyezett reklámfelületek hasznosítása is a tulajdonost illeti.

– A megállapodással az önkormányzat célja az volt, hogy a korábbi elavult és már rossz állapotban lévő helyi járati buszmegállók helyett új, esztétikus megjelenésű, szélvédett, valamint esőbeállókkal kialakított várakozókkal gyarapítsák a megyeszékhelyet – tette hozzá az irodavezető. A fémszerkezetű várók üvegezett tető- és oldalfalakkal, reklámvitrinnel és faszerkezetű ülőfelületekkel növelik a lakosság komfortérzetét.

Letették névjegyüket

Több mint ötven évvel ezelőtt Jean-Claude Decaux forradalmasította az outdoor reklámok koncepcióját és megalapította médiavállalatát. A cég neve kiemelkedett a modern utcanévtáblák és utcabútorok piacán. A világ több pontján – Los Angelestől Magyarországon át Tokióig – megtalálhatóak termékeik. A vállalat folyamatosan dolgozik a buszvárók legújabb generációján.

Az irodavezető ismertette: első körben tizennégy darab új váró telepítése és egy darab – már korábban a cég által épített – buszmegálló felújítása történik meg, hét helyszínen az önkormányzat javasolta a fedettség kialakítását.

Sikeres együttműködés esetén a városvezetés szeretné, ha a rendszeres forgalmat bonyolító autóbuszvonalakon minden megállóhely fedett váróval rendelkezne a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában