Pásztó

2018.08.07. 16:47

Őslénytani leleteket tártak fel Pásztón

Idén harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a helyi múzeum az őslénytani kutatótábort, amely mostanra hagyománnyá nőtte ki magát. Ez alkalommal Szentendre közelében, a Bányász-úti réten vertek tábort.

Nagy Orsolya

Fotó: NMH

 

Fotó: NMH

 

A szakmai cél most is egy ősgerinces-lelőhely feltárása volt. A többnapos kirándulás során a fiatalokat bevezették az őslénytani kutatómunka terepi részébe, akik megismerkedhettek a nomád természetközeli élettel is, nélkülözve minden kényelmet, hiszen el voltak zárva a civilizációtól. A tábor résztvevői sátorban aludtak, lavórban mosakodtak és még az ételeiket is saját maguk készítették el, ráadásul telefonálni sem tudtak, hiszen nem volt térerő. Esténként tábortűz mellett gyűltek össze a táborozók és megosztották egymással élményeiket.

Dr. Hír János, a múzeum igazgatója korábban a Nógrád Megyei Hírlapnak úgy fogalmazott, hogy mindennek megvan a maga sajátos bája és tiszteletre méltó teljesítménynek tartja azt, hogy egy olyan kis intézmény, mint a pásztói nemcsak egy, de két tábort is szervez egy évben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában