Példamutató

2018.08.04. 20:03

Már babát tervez a rákkal küzdő szépséges fotómodell

Rengeteg új tervvel vág neki az új életnek a csinos modell, aki nemrég még egy szépségversenyen is megmérettette magát annak ellenére, hogy halálos betegségben szenved.

Nagy Orsolya

 

Mint arról már korábban beszámoltunk Szűcs Adriána, modell, aki többek között Pásztón is élt néhány évig mindössze huszonhat éves volt, amikor észrevette, hogy egy borsónyi méretű csomó van az egyik mellében. A fiatal lány először úgy gondolta, hogy ez vele nem történhet meg. Nem értette, miért pont ő és miért alakult így. Úgy döntött, hogy felveszi a kesztyűt a rákkal és nem engedi, hogy a daganatos betegség győzedelmeskedjen felette.

Az elmúlt időszak nagyon nehéz volt a számára, hiszen a rendszeres orvosi vizsgálatok mellett folyamatos kemoterápiás kezeléseken vett részt, de mostanra sokkal jobban érzi magát és a mellében lévő csomó is sokkal kisebb lett.

A közelmúltban pedig részt vett az idei Miss Balaton szépségversenyen, amelyen bekerült a legjobb huszonnégy versenyző közé. A gyöngyösi származású modell a napokban mesélt egyebek mellett arról, hogyan élte meg a kemoterápiás kezelést és azt is elárulta, miért döntött úgy, elindul egy szépségversenyen.

Betegen, stressz nélkül

Szűcs Adriána, amikor megtudta, hogy beteg elengedte a stresszt az életéből. A daganat megtanította őt, a családját, a párját, valamint a közeli környezetét is pár dologra. A modell szeretné, ha a története által mindenki elgondolkodna egy kicsit. Meg akarja mutatni, hogy az élet megy tovább. Mint mondta, ugyanúgy lehet nevetni, futni és bármit csinálni.

– A kezelések során szerencsére nem volt különösebb probléma, de a legutolsónál például elájultam, hiszen elég gyenge volt a szervezetem. Oda kellett rá nagyon figyelnem, hogy mindig legyen nálam víz és már a parókát is elhagytam, mert a nagy melegben szintén előidézhet rosszullétet – mondta Szűcs Adriána, modell.

A szépségversennyel kapcsolatban úgy fogalmazott: – Úgy döntöttem, amennyiben összemegy a csomó, megmérettetem magam. Mivel így történt, elindultam, hogy inspiráljam sorstársaimat és megmutassam az embereknek, hogy betegen is végig lehet csinálni. Sajnos azonban nem jutottam tovább, amely miatt sokáig szomorú voltam.

Fotó: NMH

A fiatal lány életében jelenleg a gyógyulás a legfontosabb. A közelmúltban pedig túl is esett az első műtéten, amely során egy úgynevezett expandert helyeztek a beteg mellébe. Ennek az a célja, hogy a bekerülő implantátumra a bőr szépen ráfeküdjön. Szerencsére a beavatkozás során nem lépett fel komplikáció.

A következő műtét során implantátumot helyeznek a mellébe, majd eltávolítják a másik mellét is megelőzés céljából. – Nem félek a beavatkozásoktól, de már várom, hogy mindegyiken túlessek. Most egy nagyon szoros kontroll következik az előttem álló időszakban – mesélte a modell a Nógrád Megyei Hírlapnak, aki kitért arra is, amennyiben a jövőben nem merül fel semmilyen egészségügyi probléma, akkor a kemoterápiás kezelés utolsó napját követő két év elteltével próbálkozhat kedvesével a családalapítással, ugyanis mindketten vágynak egy gyermekre.

– Természetesen van bennem egy fajta félelem, de tudom, hogy mi az utam. Nagy terveim vannak a jövőt illetően, amelyekről egyelőre nem szeretnék beszélni, de annyit elárulhatok, hogy a betegségemmel kapcsolatosak – közölte Adriána, aki továbbra is folytatja a modellkedést, és bizakodva tekint a jövőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában