Segítség

2018.08.06. 20:45

Az emberkereskedelem áldozatainak létesítettek központot Salgótarjánban

A Magyar Vöröskereszt a nógrádi megyeszékhelyen nyitott meg két úgynevezett Félutas Házat, amelyek az emberkereskedelem áldozatainak nyújtanak a krízisközpontokhoz hasonló szolgáltatásokat.

G.K.

A Vöröskereszt hazánkban eddig összesen négy helyen működtetett Félutas Házat, krízisközponthoz kapcsolódva. Nógrád megyében eddig nem volt ilyen jellegű intézmény. Egy 44 millió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően azonban kettő is elérhetővé vált Salgótarjánban, összesen nyolc férőhely szolgáltatási és tárgyi feltételeinek a megteremtésével – mondta el Szilágyi ­Leonóra.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének igazgatója hozzátette: a Családok Átmeneti Otthonainak rendszerébe kapcsolt Félutas Házakat tartós, hosszú távú lakhatásra alkalmas ingatlanokban alakították ki. A bántalmazottak és családtagjaik maximum öt év időtartamra vehetik igénybe a szolgáltatást, amely szükségleteikhez igazodóan biztosít segítséget számukra. Ami az emberkereskedelem áldozatainak ellátását illeti, ennek megszervezésénél figyelembe kell venni azt, hogy vagy egy teljes körű ellátásból, vagy pedig egy intenzív krízisellátásból lép ki a bántalmazott és kezdi meg életének egy újabb lépcsőfokát.

A Félutas Házakban biztosított az ellátottak szociális szakemberekkel való találkozása is. A családgondozás feladatait mentorálás keretében látják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában