Összefogás

2018.07.10. 20:27

Sakkozzuk ki: igazán nagy dolgokat csak csapatban lehet létrehozni

A szabadtéri kiállítások megvalósításáról híres „Sakkozzuk ki!” akciócsoport úgy döntött, hogy idén a korábbiaktól nagyobb szabású projekt megvalósítását kezdeményezi.

G.K.

Az ötlet valóra váltásához új partnerek is társultak, így a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft., a Balassi Bálint Megyei Könyvtár, valamint a Dornyay Béla Múzeum együttműködésével egy újszerű, kulturális tér, a megyeszékhely harmadik szabadtéri kiállítása készül el július 14-én, szombaton a posta melletti vasúti aluljáróban.

– Ez a program a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak köszönhetően valósulhat meg, ugyanis az ő felhívásukra adtuk be a pályázatot. Fontosnak tartom, és büszkén mondhatom, hogy az indítványozók az egyik legjobb projektötletnek tartják a miénket, illetve ők is ellátogatnak a hétvégi rendezvényre – hangsúlyozta a kedd délután tartott sajtótájékoztatón Kelemen Tímea, a „Sakkozzuk ki!” akciócsoport szakmai munkatársa.

Mindehhez kapcsolódva egy fotópályázatot is hirdettek a helyi szervezők, amelyre több mint negyven embertől közel háromszáz mű érkezett be. Ezeket az alkotásokat egy szakmai zsűri bírálta, utána pedig összeállították a végleges tervet, amit szombaton az önkéntesek segítségével meg is valósítnak majd – mondta Miklós Rea, projekt koordinátor.

Hogy milyenek a látványtervek és mi a céljuk ezzel az akcióval, kiderül a Nógrád Megyei Hírlap július 11-ei számából!

 

Kiemelt fotónkat készítette: Ladóczki Balázs/N.M.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában