Salgótarján

2018.07.19. 18:41

Nógrádban mutatja meg magát a BYD elektromos busza

A kínai BYD buszgyártó nyerte a Salgótarján önkormányzata által egy darab elektromos szóló autóbuszra kiírt közbeszerzést.

K. I.

Fotó: NMH

A társaságnak az egy feltöltéssel legalább 200 kilométert megtenni képes autóbusz, továbbá a járművel kompatibilis töltőállomás leszállítását és üzembe helyezését még idén meg kell megvalósítania.

Az ajánlatok elbírálásáról megjelent összegzés szerint egyetlen induló volt a BYD, 145 millió 505 ezer forintos ajánlati árral. A buszgyárnak az egy darab helyi kialakítású, alacsonypadlós, 12,05 méter hosszú, kéttengelyes, háromajtós, elektromos meghajtású, egy feltöltéssel legalább 200 kilométert megtenni képes szóló autóbusz, továbbá a járművel kompatibilis töltőállomás leszállítását és üzembe helyezését még idén meg kell megvalósítania.

Az elektromos autóbusz beszerzésének előzménye az a 2016 decemberi kormányhatározat, mellyel 1,5 milliárd forint támogatás érkezett a városba. Ebből az eredeti tervek szerint több más beruházás megvalósítása mellett 3 darab elektromos autóbuszt kívánt vásárolni az önkormányzat.

A BYD honlapján található típusbemutató szerint a buszban lévő rendszer fékezéskor képes a fellépő energia egy részének visszatáplálására, ennek mértékéről azonban nem közöltek információkat. Mindenesetre a salgótarjáni üzemeltetési körülmények között ez is egy fontos pozitív tulajdonság lehet majd.

További részletek a Nógrád Megyei Hírlap július 20-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában