Nógrád megye

2018.07.24. 13:52

Foci buborékban, toborzó katonásan – ilyen volt a falunap Karancskeszin

Karancskeszi több éve rendez falunapot: idén a ­helyiek mellett a ­környező falvak és városok ­polgárait is megmozgató, ­kulturális, szórakoztató műsorok ­várták a vendégeket.

Gerhát Karina

A nap folyamán több százan megfordultak a településen, a látogatók nemcsak helyből, illetve a környékbeli falvakból, hanem távolabbról is tiszteletüket tették a rendezvényen. Délelőtt a kispályás foci, valamint a főzőverseny játszotta a főszerepet. Utóbbiban tíz baráti társaság tagjai mérték össze tudásukat: végül a Csipet Csapat bizonyult a legjobbnak. Ebéd után Királyhegyi Gyula, a település polgármestere ünnepélyesen is megnyitotta az eseményt, majd kezdetét vették a kulturális műsorok. Különféle tánccsoportok, egyéni előadók, zenekarok is szórakoztatták a nagyérdeműt.

Tehetséges fiatalok

– Többünkben is felvetődött az az ötlet, hogy életre hívjunk egy olyan kiállítást, ami még eddig nem volt Karancskesziben, és ezáltal is teret adjunk a falu tehetséges fiataljainak – mondta Mákos Daniella, a falunap egyik szervezője.

Hozzátette: a 15 és a 21 esztendősök voltak leginkább fogékonyak a kezdeményezésünkre, így hát az ő rajzaikból, festményeikből, fotóikból állítottuk össze a tárlatot a helyi művelődési házban. Rengeteg embert vonzott a kiállítás, és mindenki csak csodálkozott, hogy mennyi tehetség van a faluban, akiknek érdemes lenne még jobban kibontakoztatni alkotói tudásukat.

– Az idei falunap újdonságai közé tartozott a nagy sikert aratott kaszkadőr show, illetve a buborékfoci. Ez utóbbiban hat-hat fős csapatok fociztak egymás ellen nagy buborékba zárva.

– Ezenkívül megnyílt a Tehetséges fiataljaink című kiállítás is, amelynek már a neve is tükrözi, hogy a falu ifjoncainak adtunk teret, hogy bemutathassák miben is a legjobbak ők – mondta a Nógrád Megyei Hírlap kérdésére Királyhegyi Gyula.

Az est sztárvendége a fergeteges hangulatot varázsoló Desperado együttes volt, akik kicsiket és nagyokat egyaránt táncra perdítettek. A falunap végül utcabállal zárult.

– 2016-tól, amióta átvettem a község vezetését, annak alapján választjuk ki a sztárvendégeket, hogy kik nem jártak még Karancskesziben. Fontos számunkra továbbá, hogy az előző évi fellépőhöz képest új stílust képviseljen. Két esztendővel ezelőtt Jolly és Suzy örvendeztette meg a közönséget, tavaly a Dirty Slippers zenekar lépett színpadra, akik Gyuláról érkeztek. Bátran nevezhetjük őket felfutó együttesnek, hiszen már országszerte ismertek, a régi Republic előzenekaraként váltak híressé. Bátran kijelenthetjük, ismét sikeres volt a falunapunk. Szeretnénk, ha ez a következő években is megmaradna – mondta a polgármester.

A nap folyamán számos kiegészítő programmal, többek között ugrálóvárral, arcfestéssel, katonai toborzással, illetve biciklis ügyességi vetélkedőkkel is várták a helyszínre érkezőket.

 

Kiemelt fotónkat készítette: Hüvösi Csaba/Nógrád Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában