Jegyzet

2018.06.13. 15:48

Levélszerelem

Egyesek állítják, azt a világot éljük, amikor a legkönnyebb az interneten párt keresni. Napjainkra minden megváltozott, felgyorsult, a legtöbb ember napi 12 órát is képes elpepecselni az interneten! De csak ennyiről lenne szó? Félek, nem!

Szabó Rita

Az online szerelembányászat személyiségtorzulásokat hozott magával, erre a környezetemben élők a legfőbb bizonyítékok. Az életünk jelentős része áthelyeződött az online térbe: barátokkal, családtagjainkkal való kommunikáció, munka, szórakozás, köztük a párkeresés is. Tudom, hogy vannak sikeres párok, akikből a későbbiekben férj és feleség válik, sőt még kontinenseken átívelő egymásra találás is előfordul időnként.

Barátnőim mesélték, hogy hány tucat levél ömlik be a postafiókjukra nős pasiktól. Igen, rengeteg a házasságban élő férfi és nő, aki szeretőt keres, vagy csak kalandokat. Millió a kamuprofil is. Ennek, mi célja és értelme? Nyilvánvaló, hogy önértékelési problémái vannak annak, aki ilyet tesz, a más képével akarja learatni az írásbeli babérokat. Ugyanis az így kialakított kapcsolatból találkozás sem születhet.

Vagy mégis? Amerikában fut egy olyan televíziós sorozat, ami a csaló internetes ismerkedőket leplezi le. Van, aki az akár évekig tartó megvezetéssel is megbékél, mivel látatlanban is bele tudott szeretni az illetőbe. Levelezés útján szerelem, úgy, hogy fizikai kapcsolat még nem történt? Meglepő, de én hiszek ebben, de kizárólag hazugságok nélkül. Azonban még erre sincs garancia...

Kiemelt fotó: Shutterstock

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában