Salgótarján

2018.06.07. 11:35

Feldobták a hétköznapokat

Remek színi előadást láthattak hétfőn az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola nebulói a Bohócok a láthatáron nevezetű színitársulat előadásában.

P. B.

Nemcsak az időjárás volt derűs, hanem az Illyés Gyuláné szakiskola diákjainak arca is, amikor a társulat három tagja, Feuer Yvette, Manyasz Erika és Ivák Bence begurult az iskola előadótermébe. Bizony, szó szerint gurultak, ugyanis a Banyamosoda című darabot adták elő az ifjú közönségnek, amelynek legfontosabb kelléke a hatalmas „Pucerátor 2000”, ami – mint megtudtuk – egy olyan szerkezet, amely bármit képes megtisztítani, még a leggonoszabb boszorkány lelkét is.

Az interaktív előadást mind a gyerekek, mind a felnőttek nagyon élvezték. A színészek folyamatosan ügyeltek arra, hogy közönségük is a darab részese lehessen. A gyerekek szívesen segítettek a hercegnőnek és a királyfinak legyőzni a gonosz boszorkányt, mégpedig úgy, hogy közösen ráfújták a zsebükben lévő varázsport. Szívmelengető látvány volt, ahogy kicsik és nagyok egyaránt keresték a varázsport a zsebükben. Az előadás után a színészek csoportos játékot is tartottak a diákoknak, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

A Banyamosoda című darabot – amelyet Markó Róbert rendezett – először 2016-ban mutatta be a társulat a nagyközönségnek, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Ivák Bence azt is elárulta, hogy a Feuer Yvette vezette társulat már több mint hét éve szórakoztatja a közönséget, és a szakiskola salgótarjáni miniturnéjuk egyik állomása volt.

Kiemelt fotónkon: Vidámságot csempésztek a falak közé – Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában