Szécsény

2018.06.22. 18:31

A szécsényi Szent Iván-éjt még Shakespeare is megirigyelné

A városban június 23-án, szombaton rendezik meg a Szent Iván-éj napjához kapcsolódó tűzugró fesztivált.

Sz. F.

Délután a gyermekek különböző foglalkozásokon vehetnek részt, lesz számukra népi játék, zenés előadás. A Kubinyi Ferenc Múzeumban rendhagyó tárlatvezetést tartanak, 17 órától filmvetítésre, 19 órától zenés teaházba várják az érdeklődőket.

Szécsényben hagyomány, hogy a Szent Iván-éji fesztivál alkalmából rendezik meg a Néptánc-antológiát, amelynek rendezője, szervezője Oláh József és Oláhné Csercsics Ivett, az Iglice Néptáncegyüttes művészeti vezetői. A művelődési központ színháztermében 18 óra 30 perckor az Iglice Néptáncegyüttes előadásában az Arany madár című táncjátékot láthatja a közönség, amelynek ez alkalomból lesz a premierje.

A műsorra meghívott vendégük a csehországi Holubek Gyermektáncegyüttes, a losonci Pitypang Gyermektánccsoport és a helyi Palóc Néptáncegyüttes Kispalócok Tánccsoportja.

Pontban 21 órakor a történelmi belvárosban fellobban Szent Iván-éj tüze, amely körül a táncosok körtáncot adnak elő. Ezt követően a tűzzsonglőrök lesznek főszerepben és a Latte Maffiato ad koncertet 21 óra 45 perctől.

Kiemelt fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában