Salgótarján

2018.05.23. 15:04

Tehetséges diákok éltették a zeneművészetet

Mintegy öt év kihagyás után a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola a közelmúltban felélesztette nagyszabású gálaműsorát a József Attila Művelődési Központban.

P. K.

Az eseményen Tóth Tibor, a zeneiskola igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd több mint négyszáz kivételesen tehetséges növendék mutatkozott be elismerésre méltó zenés és táncos előadásával, valamint képzőművészeti alkotásával.

Vonós- és fúvószenekarok, szólóénekesek és egyéni hangszeres produkciók váltották egymást a színpadon, aminek köszönhetően változatos dallamok színesítették a kultúrest műsorpalettáját. A kétórás rendezvény végén az iskola néptánccsoportjai is bemutatkoztak lát­ványos előadásaikkal.

Az érdeklődők emellett több mint száz gyermek képzőművészeti alkotását is megcsodálhatták a kivetítőn, majd a gálával párhuzamosan kiállítás is nyílt az iskola képzőművész-tanulóinak alkotásaiból. A tárlat még három hétig tekinthető meg.

– A salgótarjáni művészeti, illetve zenei oktatás már évtizedek óta virágzik megyeszékhelyünkön. Gálánk kiemelt célja is az volt, hogy a fiatalok minél szélesebb körben bemutatkozhassanak a nógrádi közönségnek – mondta Tóth Tibor lapunk kérdésére.

– Nagyon örülök, hogy a rendezvénynek várakozáson felüli sikere volt, hiszen mind a felkészítő tanároktól, mind a közönségtől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk – tette hozzá az intézményvezető.

A tehetségek kibontakozása mellett a gála másik nagy előnye volt, hogy a növendékek is bepillantást nyertek diáktársaik tudásába és a különféle művészeti ágak világába. Az igazgató szerint intézményük és növendékeik sikeressége elsősorban a kollégák odaadó munkájában és magas szintű szakmai ismereteik átadásában rejlik. A gála utáni pozitív visszajelzéseket követően az intézményvezetés további tervei között szerepel, hogy még az idén életre hívjanak egy hasonló, nívós eseményt.

Kiemelt fotónkon: A műsort a közönség vastapssal jutalmazta – Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik