Salgótarján

2018.05.26. 15:21

Napi szinten hallgatunk rádiót

Megjelentek az első, megyeszékhelyünkre bontott rádióhallgatottsági adatok azt követően, hogy a nógrádi 100,4-es frekvencián a Rádió1 váltotta a Rádió Focus adását. Kiderült: a térség­ben tíz emberből hét hallgat napi szinten rádiót, 70 százalékuk a 100,4 Rádió1 műsorát választja.

Palchuber Kinga

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által közölt legfrissebb adatok szerint a 100,4 Rádió1 több mint 48 százalékos átlagos napi hallgatottságot tudhat magáénak. Salgótarjánban és térségében minden második lakos egy ideig elidőzik itt. A tavaly nyári váltással – a továbbra is a salgótarjáni Helyi Rádió Műsorszolgáltató Kft. által működtetett frekvencián – megjelent a Rádió1 hálózatos adása, benne Balázsékkal, Magyarország egyik legnépszerűbb reggeli műsorával.

Hegyi Zoltán, a Helyi Rádió Műsorszolgáltató Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta: az előbbi műsor mellett napi tíz blokkra növekedett a helyi hírszolgáltatás. A hét minden napján – a hajnali és a délelőtti órákban – továbbra is a négy nógrádi műsorvezető egyike hallható. Hozzá­tette: huszonegy és fél éven át e frek­vencián működött a Rádió Focus, történetének jelentős részében szintén piac­vezető volt. Az ügyvezető a változásokról elmondta: a hallgatók továbbra is helyi műsorvezetőkkel tölthetik az idejüket 5 és 6 óra között, majd az ország legnépszerűbb reggeli műsora szól Sebestyén Balázzsal, Vadon Janival és Rákóczi Ferivel.

– Eközben mindennap hajnali 5 óra és 9 óra 30 között félóránként jelentkezik helyi hírblokkokkal a Salgótarjánban működő hírszerkesztőség – Lakatos Katalin és Kéri István vezetésével –, majd 10 és 12 óra között újra a helyi műsorvezetők – Balázs Bea, Jusztin Orsi és Kéri István – ülnek a mikrofon mögé. Ők foglalkoznak a nógrádi informáci­ók­kal, közéleti, zenei érdekességekkel, riportok formájában az aktuális helyi hírekkel – mondta Hegyi Zoltán.

A délutáni órákban nógrádi programajánlatokat közvetítenek, miközben Györke Attila, Király Tamás vagy Kovács Ákos szólaltatja meg az igazai mai slágereket. Minden délután – vasárnap kivételével – öttől este nyolcig a Cooky Show, majd az esti órákban a legnépszerűbb hazai lemezlovasok szórakoztatják a hallgatókat. Utóbbiak között minden csütörtökön a nógrádi születésű Newik zenél, akit már kétszer megválasztottak korábban az Év Legjobb DJ-jének. Az adatok szerint a megyeszékhelyek között az ország második legmagasabb hallgatottsági aránya társul a rádióhoz Salgótarjánban és térségében. A 100,4 Rádió1 mellett több országos és helyi rádiót is hallgathat a lakosság kikapcsolódásként. A Megafon FM öt évvel ezelőtt alapított balassagyarmati székhelyű rádió. A ’80-as és a ’90-es évek, valamint napjaink zenéjét sugározza Balassagyarmaton és annak negyven kilométeres körzetében.

Kiemelt fotónkon: Kéri István műsorvezető a salgótarjáni stúdióban, adás közben – Fotó: Hüvösi Csaba

Ezek is érdekelhetik