Jegyzet

2018.05.06. 17:10

Gyümölcs és pirula

Sok fiatalt látok különböző csipszekkel, péksüteményekkel, gyorséttermi menükkel, kísérőként pedig valami cukros üdítővel a kezében.

Veres Edina

Nem az okoz gondot, ha néhányszor kényeztetjük magunkat ilyesmivel, hanem az, ha rendszeresen sokat fogyasztunk ezekből az élelmiszerekből. Úgy gondolom, hogy ezekben a harapnivalókban a rengeteg kalórián kívül nincs semmi hasznos.

Például hiányolom belőlük a vitaminokat, az ásványi anyagokat, pedig ezek nélkül hajhullás, fáradékonyság, súlyosabb esetben pedig komoly egészségügyi problémák következhetnek. Nagy szerencsénkre a különböző médiafelületek tele vannak megoldást kínáló készítményekkel. Persze az interneten ezzel kapcsolatban is hatalmas vitákat szoktam olvasni arról, hogy érdemes-e mesterséges étrend-kiegészítőket fogyasztanunk, vagy a természetes út ezen a téren is jobb megoldás lenne.

Számos érv szól az egyik és a másik mellett is, talpunkon legyünk, ha dönteni szeretnénk. Találunk az oldalakon olyan kommentelőket, akik azt állítják, a gyümölcsök hiába természetesek, már nem bírnak olyan ásványianyag-tartalommal, mint régen. Mások úgy gondolják, hogy a kapszulák mesterséges hatóanyagai alig szívódnak fel a szervezetünkben. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon nehéz elhatározásra jutni. Én személy szerint gyümölcspárti vagyok mind a nassolás, mind a vitaminpótlás terén. Egyben biztos vagyok: a semminél biztos többet segítenek az egészség megőrzésében.

 

Ezek is érdekelhetik