Nógrád megye

2018.04.07. 14:55

Nógrádban nem lépett vissza képviselőjelölt

Senki sem lépett vissza az országgyűlési képviselőjelöltek közül a szavazólapok kinyomtatása után – mondta el Nógrád megye jegyzője kérdésünkre szombaton.

F.Z.

Dr. Szabó József hozzátette: az 1-es számú, salgótarjáni választókörzetben március 12-ig nem jogerősen 36 jelöltet vettek nyilvántartásba. Jogorvoslati eljárások után három jelöltet – Puporka Andrea (Demokrata Párt), Schuller Mária (A Haza Pártja), Kóczián Péter (Hajrá Magyarország Párt) végül nem vettek nyilvántartásba, Unger Edina (Haladó Magyarországért Párt) – pedig visszalépett. A szavazólapon így 32 jelölt neve szerepel.

A 2-es számú, balassagyarmati választókörzetben 14 jelöltet állítottak, ott nem történt visszalépés.

A jegyző elmondta, hogy amennyiben valaki a szavazólapok kinyomtatása után, április 7-én 11 óráig visszalépett volna, a sorszámukat, nevüket, pártjuk logóját a helyi szavazatszámláló bizottságnak kellett volna jól láthatóan, fekete tollal kihúznia a listáról.

A két nógrádi körzetben a névjegyzék szerint összesen 156 ezer 305 választópolgárt tartanak nyilván, közülük 1845-en jelentkeztek át máshová. A lakcím szerinti névjegyzékben így 154 ezer 460-an szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában