Vádemelés

2018.03.07. 14:50

Targoncával gázolta el munkatársát

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki munkahelyén targoncával elgázolta munkatársát.

A vádirat szerint a vádlott 2016. október hó 21-én reggel külső körlettisztítási tevékenységet végzett salgótarjáni munkahelyén egy villás targoncával. A targoncával zsákokat vitt kiüríteni, emiatt a konténerek között takarító, a vádlott munkaterületén tartózkodó kollégáját elküldte onnan azzal, hogy az üzemcsarnokban dolgozzon. A zsákokat kiürítette, majd hátramenetben jobbra kanyarodást végzett, és ekkor elütötte a még mindig a munkaterületén tartózkodó sértettet.

A baleset következtében a sértett mindkét sípcsontja és jobb orsócsontja darabosra tört, a jobb lábszára zúzódott, a jobb térdénél a bőre is súlyosan megsérült, valamint a bal lábszárán többszörös felületes hámhorzsolásos sérülések keletkeztek. A súlyos sérülésekkel közvetlen okozati összefüggésben maradandó fogyatékosság alakult ki a sértett jobb térdében és jobb csuklójában.

A vádlott magatartásával megsértette az érvényes munkavédelmi rendelkezéseket, mert felszólította ugyan a sértettet a terület elhagyására, de nem ellenőrizte azt, hogy a sértett ténylegesen elhagyta-e a targonca veszélyes körzetét, és így kezdett hozzá a targoncával a munkavégzéshez. A vádlott a foglalkozási szabály megszegésével mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki, és cselekményével a sértettnek maradandó fogyatékosságot okozott.

A férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádról a Salgótarjáni Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kiemelt fotónk illusztráció, Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában