Szécsény

2018.03.23. 16:50

A megyében egyedülálló vágóhidat adnak át

Rövidesen átadásra kerül a városban a vágóhíd, aminek nemcsak a helyi gazdák, de a megyénk más településein élő állattartók is örülnek.

Sz. F.

Nógrád megyében ez lesz az egyedüli vágóhíd, melynek megnyitását követően nem kell a levágásra szánt jószágokat távolabbi helyekre szállítani. Dr. Harikné dr. Havasi Beáta, Szécsény város alpolgármestere azt mondta, hogy az épület elkészült, a felszereléseket beszerezték, már csak az üzembe helyezési engedélyre van szükségük. Abban reménykednek, hogy az üzemben már áprilisban, de legkésőbb májusban elvégzik az első vágásokat. A sertéstartással foglalkozó gazdák részéről az érdeklődés már most megnyilvánult a vágóhíd iránt, melyet Szécsény önkormányzata üzemeltet majd. Azon túl, hogy az üzem az állattartó gazdák számára könnyebbséget jelent, újabb munkahelyeket is teremt a városban.

Az alpolgármester megemlítette, az épület úgy lett kialakítva, hogy a szükséges berendezések megvásárlásával szarvasmarha vágására is alkalmas lesz. A város vezetői elkötelezettek a vágóhíd ez irányú fejlesztésében.

Kiemelt fotónk illusztráció (MTI)

Címkék#vágóhíd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában