Lucfalva

2018.02.18. 18:20

Könyvtárral gyarapodik a falu

Mintegy három­millió forintot nyert könyvtár kialakítására a község önkormányzata. A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán elnyert összeg az eszközbeszerzést, valamint a szükséges berendezések pótlását is fedezi.

P.K.

– Eddig az általános iskola adott otthont a kulturális helyiségnek. Ez nem volt túl szerencsés, mert a könyveket a tantermekben kellett tárolnunk, ráadásul az oktatási intézmény nyitvatartásához kellett igazodniuk a könyvbarátoknak – mondta Bakos Gyula polgármester. Hozzá­tette: a könyvtárat a kultúrházzal egybeépítve, a Szabadság úton alakítják ki.

– Az ingatlant a közmunkaprogram segítségével újítottuk fel. Az egyik felét 30–40 fős konferenciateremmel, konyhával és egy kiszolgálóhelyiséggel gazdagítottuk. A másik oldalról nyílik majd a könyvtár. Az ennek működéséhez szükséges berendezési tárgyakat és informatikai eszközöket is a támogatás összege fedezi – tette hozzá.

A községvezető reményei szerint az új részt előreláthatólag nyáron már megnyithatják. Az olvasás mellett internetezhetnek is a helybeliek.

Kiemelt fotó: A beruházásról Bakos Gyula polgármester beszélt, Fotó: B. L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában