Interjú

2017.11.21. 11:34

Édesapja nyomdokaiba lépve segít

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen november 16-án megrendezte a Fekvenyomó Bajnokságot Miskolcon. A megmérettetésen hét tűzoltó képviselte megyénket. Közülük Galanics Petra tűzoltó főhadnagy volt a legeredményesebb női induló.

Oláh Nikolett

Mikor döntötted el, hogy tűzoltó szeretnél lenni?

Már fiatal korom óta tűzoltó szerettem volna lenni édesapám után. Ezért már a főiskolai szakválasztás során is a tűzvédelem felé indultam és ennek fényében választottam. Azonban úgy gondolom, hogy az itt eltöltött szakmai gyakorlatom alatt vált biztossá a döntésem.

Mi inspirált ebben? Hiszen ez inkább férfi szakmának mondható.

Az előbbiek szerint, édesapám volt, aki által először bele láttam valamennyire a tűzoltóság életébe. Manapság nem meglepő már ez a pályaválasztás, hiszen a tűzvédelem vagy tűzmegelőzés területén egyre több női munkatárs van, ahogyan más területeken is.

Hogy érezted magad a versenyen?

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett pontszerző bajnokság több állomásos (pl.: atlétika, terepfutás, úszás), amelynek keretén belül Miskolcon rendezték meg az országos fekvenyomó versenyt is. Ezek a bajnokságok mindig jó hangulatban zajlanak, hiszen – mint ahogy jelen esetben is – a szervezők mindent megtesznek a verseny magas színvonalú megszervezése és lebonyolítása érdekében. Előtte izgultam kicsit, mert nem ez az elsődleges mozgásforma, amit űzök. Így kicsit ismeretlenebb terep volt ez számomra, de amint elkezdődött, megnyugodtam és gyorsan lezajlott a verseny.

 

A versenyről készült fotók: NMKI

 

Mi segített hozzá a győzelemhez?

Több, mint 2 éve, heti kétszer járok kettlebellre, valamint megközelítőleg egy éve már funkcionális (kör) edzésre is, heti 1-2 alkalommal. Illetve ebben az évben a korábbiakhoz képest, több, más jellegű versenyen vettem részt, amelyre edzőtársakkal alkalom adtán hétvégente is készültünk. A fekvenyomó bajnokságon elért eredményemet főként ezeknek az erősítő edzéseknek köszönhetem.

 

A dobogó legfelső fokán.

 

Mik a terveid a jövőre nézve? Következő alkalommal is indulsz a megmérettetésen?

A pontszerző bajnokság keretén belül valószínűleg a jövőben is fogok indulni ilyen, és hasonló jellegű versenyeken, a további jó eredmények reményében.

Mit tanácsolsz azoknak a nőknek, akik erre a pályára szeretnének lépni?

Elsősorban azt, hogy abban az esetben lépjenek erre a pályára, ha elég elhivatottságot éreznek magukban, illetve, hogy legyenek kitartóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában