Helyi közélet

2017.05.18. 03:18

Erős kezdet…

fenyvesi

A Class FM megszűnését követően a közmédia hasonló tematikájú adója lépett előre a legutóbbi rádiós kutatások szerint. Megjelentek az első adatsorok az immáron versenyben lévő Nógrád megyei rádiókról is.

Balassagyarmat. Az szinte nem is kérdés, hogy az országos adók között az egyetlen ilyen rádió, a Petőfi a nyertes – ezt mutatja az Inspira Media Research által 2017 áprilisában, Balassagyarmaton végzett kutatás. Ennél azonban sokkal érdekesebb képet mutat a helyi rádiók vetélkedése, amely hosszú időt követően először történt meg. A salgótarjáni Rádió Focus egyeduralmát 21 év után megtörő versenytárs, a Megafon rögtön indulása után méltó ellenfélnek bizonyult. A balassagyarmati központú adó nem csak beérte, hanem rögtön maga mögé utasította a Focust.

Az éppen most fél éve működő Megafon az első hallgatottsági felmérésben az induló rádiókhoz képest szokatlanul erősnek mutatkozott. A 2017. április harmadik hetében történt kutatás alapján a 18-49 éves korosztályban teljes héten 44,9 százalékos közönségarányt hozott a Megafon, mögötte a Petőfi végzett 36,4 százalékkal, illetve 28,3 százalékkal a Rádió Focus. A Kossuth Rádió 19,3 százalékot, míg a Dankó 3,4 százalékot ért el. A Bartók komolyzenei adót a közönség 1,9 százaléka hallgatta. A részletesebb adatokból az is látható, hogy a három legnépszerűbb rádió csak a reggeli órákban van versenyben egymással, de a sorrendjük ebben az esetben sem változik. A nap többi részében is végig biztosan vezet a Balassagyarmatról sugárzott Megafon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában