Helyi közélet

2016.11.15. 09:38

Indul a megye új rádiója!

fenyvesi

Holnap délután négy órakor indul az ország és egyben megyénk legújabb rádiója. A Megafon Fm minden idők legnagyobb slágereivel és regionális információkkal szolgál majd. Balassagyarmaton és annak 20 kilométeres körzetében lesz fogható a 95,7-es frekvencián, országosan pedig interneten, a megafonfm.hu oldalon.

NMH-információ. A Médiatanács még a 2016. júliusi ülésén hirdette ki, hogy a Balassagyarmat 95.7 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán a Megafon Rádió Kft. nyerte el az állandó sugárzási jogosultságot. Múlt hét péntek este szórakoztató programmal egybekötött bemutatkozó műsorral hangolt az indulásra a régió új csatornája, a Megafon Fm.

[caption id="" align="aligncenter" width="1341"] Képünkön a Megafon Fm három legtöbbet hallható műsorvezetője: Nemesvári Norbi, Olicsek Ádám és Rédei Reni (Fotó: Megafon Fm)[/caption]

A balassagyarmati Art Café-ban rendezett összejövetelen a sajtó és más meghívott vendégek előtt adott ízelítőt magából a csatorna: az est folyamán bemutatták műsorvezetőiket, műsoraikat, zenei kínálatukat és sztárinterjúkra, élő fellépésekre is sor került hazai zenészek részvételével. Bebe és Takács Nicolas élő rádióinterjút adott a Megafonnak, beszéltek szakmai sikereikről és az előttük álló kihívásokról, de még magánéleti érdekességeket is megosztottak a hallgatókkal.

Mindketten egy-egy közkedvelt dalukkal zárták a beszélgetést az erre az estére stúdióvá változtatott kávézóban. Szatmári Orsi, Koszi Janka és Szolnoki Péter telefonon jelentkezett be és kívánt sok sikert a rádiónak. Nem hiányzott a bemutató adásból a játék sem: zenefelismerés volt a feladat, így betekintést nyertünk a rádió zenei palettájába.

[caption id="" align="aligncenter" width="976"] A szerdán induló rádió főszerkesztője: Házy Attila (Fotó: Megafon Fm)[/caption]

Nagyot szól! – ez a Megafon Fm 95,7 rádió szlogenje, s ezt bizony a nyitóestén megjelentek át is élhették. Pörgős, vidám, színvonalas műsorvezetés, információk, különlegességek és nagyon jó zenék – összefoglalóan így jellemezném a rádiós estét. A rádió főszerkesztői feladatait Házy Attila látja el, akit a bemutató adás után kérdeztem a Megafon Fm-ről.

– Ez a rádió és a stáb korábban már dolgozott a balassagyarmatiak és környékbeliek szórakoztatásáért, néhány éve mint webrádió működtek. Mi kellett ahhoz, hogy most egy saját frekvenciával rendelkező rádió indulhat a térségben?

– Voltak olyan emberek, akik túlmutatóan a webrádiózáson szívesen csinálták volna ezt akár komolyabban is. Ezért én azt mondtam, hogy nézzük meg annak a lehetőségét, hogy a mi oldalunkról, mint műsorgyártók, mit tudunk egy rádió indításához hozzátenni, illetve ők maguk mennyire képesek arra, hogy ezt a rádiót komolyan csinálják a hétköznapok során. Nagy öröm számomra, és azt gondolom, hogy a hallgatóknak is fontos, hogy olyan emberek dolgoznak az adásokon, akiknek köze van ahhoz, amit tesznek. A gerincet adó műsorvezetőink ugyanis zenélnek: nemcsak mondják, hogy mi a zene, hanem csinálják is. Ez hitelesíti a hallgatók számára rádiónkat.

– November 16-án indul az adás. Mi kezdődik el ezzel?

– Egy 7 plusz 5 éves időszak veszi kezdetét a helyi rádiózásban. Frekvenciaengedélyünket hét évre kaptunk, amely majd meghosszabbítható lesz további öttel. Ezzel lehetőségünk nyílik arra, hogy a fél megyét átrádiózva és a Felvidékhez is szólva egy regionális rádiót hozzunk létre. Azt remélem, hogy a ’80-as, ’90-es évek legnagyobb slágereivel és a mostani időszaknak a legdallamosabb, legtáncolhatóbb dalaival ez egy sokak által kedvelhető csatornává válhat.

[caption id="" align="aligncenter" width="1196"] Takács Nicolas sokat jár Balassagyarmaton és környékén. Azt ígérte a bemutató adásban, hogy a Megafont fogja hallgatni az autóban (Fotó: Megafon Fm)[/caption]

– Milyen területen lesz fogható a Megafon Fm?

– Csütörtökön végig fogom autózni a vételkörzetet, hogy magam hallgassam meg, meddig fogható a Megafon Fm. Ezt előre ugyanis nem lehet pontosan meghatározni. Elméletileg a keleti irányban Endrefalva, Szalmatercs a határ, a nyugati irányban pedig valahol Rétságon túl. Északon ameddig a szem ellát, délen pedig Közép-Nógrád. Nagyjából ez az a körzet, ahol biztosan lehet majd hallani az adást.

– Mitől lesz a rádió egyedi? Mitől lesz a miénk, nógrádiaké?

– Csak akkor működik a regionális rádió, ha helyiek szólnak benne. A Megafon Fm-nél helyiek készítik a műsort. Az egyediségét fogja adni, hogy térségünk információi hangoznak el benne nap, mint nap. Minden órában helyi híreket fogunk hozni saját szerkesztőségünk jóvoltából. Azon belül is lehetőleg a mindennapi politizálástól távol maradunk. Az emberek mindennapjait jobbá, könnyebbé szeretnénk tenni.

Lakatos Kati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában