Helyi közélet

2016.10.05. 05:03

„Kismenő” nagy sikere

fenyvesi

Nagyon jó döntésnek bizonyult a szervezők részéről, hogy meghívták a szüreti vigasságra a TV2 „Kismenők” című műsorának győztesét, az egyébként nagyszülei illetve édesapja révén bujáki származású Szabó Bencét

[caption id="" align="aligncenter" width="325"] Egy álom vált valóra a bujáki fellépéssel – mondta Szabó Bence[/caption]

Buják. Színpadra lépése – csakúgy, mint a televíziós döntőben – itt is hatalmas sikert hozott a 11 éves zagyvaszántói általános iskolás tanuló számára. Egy-egy általa előadott dalt követően – de közben is – a nézőtéren, a folyosókon helyet foglaló fiatalok erős sikongatásokkal „kísérték” a tinisztár csodálatosan tiszta hangját, előadását.  Műsora végén szűnni nem akaró üdvrivalgás és vastaps közepette, csak hosszú percek múlása után tudta elhagyni az amúgy zsúfolásig megtelt mozitermet. A sikeres fellépést követően vele beszélgettünk

– Gratulálunk a „Kismenő”-s győzelmedhez és a bujáki sikeredhez. Mikor barátkoztál meg az énekléssel?

– Kicsi koromtól nagyon szeretek énekelni – kezdte Szabó Bence: – Volt otthon egy kis mikrofonom, azt összedugtuk a tévékészülékkel, és így kedvemre naponta, sokszor órákig csak énekeltem, énekeltem.

– Ez idő tájt milyen dalok szerepeltek a repertoárodba?

– Eleinte mindegy volt mit éneklek, később viszont már azt vettem észre, hogy egyre inkább csak a popzenét és a népdalokat keresem.

– Miként került képbe a tévés szereplés?

– Egy ilyen otthoni énekelgetés során mondtam anyának: „édesanya, próbáljunk már szerencsét...!” Addig próbálkoztunk, amíg beválogattak a Kismenő tévés vetélkedő szereplői közé.

– Sportnyelven szólva, itt aztán rajt-cél győzelmet arattál!

– Fordulóról-fordulóra csak mentem előre, majd azt vettem észre, hogy a döntőben vagyok. Amikor Ördög Nóri kimondta a nevem, nagyon örültem, hogy én nyertem meg a vetélkedősorozatot.

– Zagyvaszántón élsz szüleiddel, miközben – úgy tudjuk – Buják igencsak közel áll hozzád.

– Igen, mert édesapám ide valósi. Az ő és az én egyik korábbi álmom is valóra tudott válni azzal, hogy felléphettem szülőfalujában, Bujákon. Annyira örültek nekem itt az emberek és annyira élvezték az előadott dalaimat, hogy most felhőtlenül boldog vagyok.

– Kedvenc nótád, éneked ?

– Én mindent elénekelek, mindent szeretek, de mint említettem, mostanság már a pop- és a népdalok kerülnek nálam előtérbe. Közülük is kiemelkedik Máté Péter „Azért vannak a jóbarátok” című dala. Az előadók közül Molnár Ferenc Caramelt szeretem, mert tetszik az a „kimutogatós” előadásstílusa.

– Mi  leszel, ha nagy leszel?

– Zenei tagozatos szakközépiskolában szeretnék továbbtanulni, később pedig elvégezni a tanárképzőt.

– Van az éneklés mellett  más hobbid is ?

– A lovaglás, amelyhez ismételten kapcsolódik az éneklés. Van egy lovam, Apolló a neve. A kertünk végében lakik. Amikor lemegyek hozzá, felülök a karámra, megsimogatom és énekelek neki. Ő oda dörgölőzik hozzám és  körbe nyalogat Imádok vele lenni.

Cz. Zentai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában