Helyi közélet

2016.09.13. 07:10

Vízfüggöny az Ipoly felett

fenyvesi

Magyarországi és szlovákiai települések hivatásos és önkéntes tűzoltói találkoztak szombaton délután Szécsény-Pösténypusztán, az Ipolyon átívelő Katalin-híd lábánál – közölte honlapján a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szécsény-Pösténypuszta. A Nagykürtösi Járási Önkéntes Tűzoltó Szövetség és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség közös szervezésében hetedik alkalommal megvalósuló rendezvény legfontosabb célja az volt, hogy a határ két oldalán élő és dolgozó tűzoltók között tovább mélyüljön a néhány éve útjára indult, szervezett együttműködés, erősödjön a már eddig kialakult jó kapcsolat. A találkozó programja kora délután bográcsgulyást főző versennyel indult, majd gyermekkorú önkéntes tűzoltók versenyeztek.

Az akadálypálya teljesítése után a jutalom pedig „habparádé” volt, ami egytől egyig óriási sikert aratott a körükben. Délután négy órától tartották a rendezvény ünnepélyes megnyitóját, amelyen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Berecz György tűzoltó ezredes és a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Mohács Gábor tűzoltó őrnagy is részt vett. Szintén jelen volt az ünnepségen Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, illetve Dusan Sluka tűzoltó ezredes, a Besztercebányai Megyei Tűzoltó-parancsnokság igazgatója.

Az ünnepi beszédeket követően a két országot összekötő hídon át a magyar oldalra vonultak a résztvevők, ahol nemzetközi tűzoltóverseny kezdődött, majd pedig a Cserhát Különleges Mentőcsoport mentőkutyás bemutatóját láthatták a jelenlévők. A nap folyamán a rendezvényre kilátogató vendégek megismerkedhettek a két ország hivatásos és önkéntes tűzoltóinak felszereléseivel, járműveivel, mindennapjaival, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat által a magyar határról a szlovák oldalra kiépített alpintechnikai kötélpályát is kipróbálhatták.

A KSM bemutatta emellett a mentéseknél gyakran használt quadját, amit az érdeklődők ki is próbálhattak egy próbakör erejéig. A nap további részében népzenei és könnyűzenei programok, majd zumba táncbemutató színesítette a rendezvényt, az est leszálltával pedig az összetartozás jegyében a két ország hivatásos és önkéntes tűzoltói megvilágított vízfüggönyt emeltek a határt képező Ipoly fölé a két partról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában