Helyi közélet

2016.09.15. 08:27

Bezárnak a boltok

fenyvesi

NMH-Információ. Üres polcok fogadják már napok óta a vásárlókat a CBA Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzleteiben, gyakorlatilag csak néhány tartós árucikk – amelyek egyébként sem fogynak nagy tételben – maradt a cég Nógrád megyei boltjaiban. Néhány hét alatt a mind feltűnőbb áruhiány miatt a vásárlók nagy része elpártolt az üzlethálózattól. Különösen nagy gond ez azokon a kisebb településeken, amelyeken nincs másik bolt, vagy olyan idős emberek élnek, akik bevásárlás céljából nem tudják vállalni az utazást máshová.

A kialakult helyzetre való tekintettel a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének nógrádi szervezete lapunknak eljuttatott sajtóközleményében aggodalmát fejezte ki a Palóc Nagykereskedelmi Kft-nél kialakult pénzügyi helyzet miatt is.

A közleményben kijelentik: nagy gondban vannak a CBA-hálózathoz tartozó Nógrád megyei üzletek, ugyanis több boltban már az alapvető élelmiszerekhez sem jutnak hozzá a vásárlók, amit személyesen is tapasztaltak.

Ahogyan írják: még nagyobb gond az, hogy a munkavállalók szeptember 9-én, pénteken nem jutottak hozzá a múlt havi fizetésükhöz. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként a Palócker 1300 alkalmazottjának anyagi helyzete és munkahelye került veszélybe – írja a közlemény.

Lapértesülések szerint a Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei üzletei szeptember 15-én, csütörtökön már nem nyitnak ki, a cég vezetése a jövő hétre ígért tájékoztatást a továbbiakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában