Helyi közélet

2016.08.02. 14:21

Kósa: ha Európa nem állítja meg a migrációt, az elmossa a kontinenst

fenyvesi

Ha Európa nem állítja meg a modern kori migrációt, az "el fogja mosni" a kontinenst - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapest-MTI. Nemet kell mondani a migrációra, meg kell védeni a határokat, az európaiak biztonságát pedig garantálni kell - sürgette a politikus, aki szerint az Európai Unió álszent magatartást folytat, ha továbbra is a befogadás politikáját képviseli. Kósa Lajos mindezek miatt szükségesnek nevezte, hogy a magyarok véleményt mondhassanak az október 2-ai kvótareferendumon, amelyen reméli, minél többen részt vesznek, és nemet mondanak a kényszerbetelepítésre.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: boob.hu[/caption]

A frakcióvezető kifejtette: az elmúlt időszak európai terrorcselekményeinek mindegyikéről kiderült, hogy "migrációs hátterű", ráadásul Európában "a migráció kezdete óta ugrásszerűen nőtt a nők elleni erőszakos cselekmények száma". Az érkezők döntő többsége illegális bevándorló - folytatta -, "aki eleve tudatos törvénysértéssel kezdi az életét az EU-ban", a migrációs nyomás pedig nem csökken, több millióan akarnak Európába jönni. "Ha segíteni akarunk ezeken az embereken, akkor nem Európában kell rajtuk segíteni, hanem azokon a területeken, ahol ők élnek" - tette hozzá Kósa Lajos. Arra a kérdésre, hogy hány állami vezető utazik a riói olimpiára, Kósa Lajos azt válaszolta: nem tudja a pontos számot, de a sajtóból úgy értesült, heten - köztük az állam- és a kormányfő -, ami szerinte nem nagy létszám. Megjegyezte, egy olimpia megrendezésére pályázó ország esetében lehet, hogy akár még több is elképzelhető lenne. Az egyes útépítések leállításáról, elmaradásáról szóló sajtóhíreket - szintén kérdésre - légből kapottnak minősítette. Elmondta: olyan beruházások előfordulnak, amelyeknél tervezési problémák merültek fel, de olyan útépítési tervről nincs tudomása, amelyet végleg töröltek volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában