Helyi közélet

2016.07.26. 03:19

Krakkóban megkezdődik a 14. katolikus Ifjúsági Világtalálkozó

fenyvesi

Krakkóban kedden megkezdődik a katolikus Ifjúsági Világtalálkozó, a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött programsorozat, amelyre több száz ezer fiatalt - köztük mintegy 4 ezer magyart - várnak, és a katolikus egyházfő által meghirdetett Irgalmasság Szentévébe illeszkedik. A krakkói világtalálkozó nyitómiséjét kedd este Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek mutatja be.

Varsó-MTI. Szerdán kezdődik Ferenc pápa lengyelországi zarándoklata. A világtalálkozót szigorú biztonsági intézkedések kísérik. A krakkói találkozó a 14. lesz az Ifjúsági Világtalálkozók (IVT) sorában, melyek hagyománya II. János Pál pápaságához fűződik.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó záróeseményének helyszíne, a Campus Misericordiae (Irgalmasság Mezeje) a Krakkó melletti Brzegi faluban 2016. július 25-én, a világtalálkozó kezdete előtti napon. (MTI/EPA/Pawel Supernak)[/caption]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában