Helyi közélet

2015.06.04. 08:29

„Zagyvamenti módra” várták a Szentlelket

fenyvesi

A nemrég megrendezett Zagyvamenti Ifjúsági Találkozónak ezúttal a Mátra lábánál fekvő település adott otthont.

Jobbágyi. A szervezők korán birtokba vették a helyszínt, hogy megfelelően előkészítsék a terepet társaiknak, majd egy csendes szentségimádással lélekben is ráhangolódtak a napra. A kedvezőtlennek tűnő időjárás néhány embernek kedvét szeghette, ám akit ez nem riasztott vissza, családias hangulatú, tartalmas napnak lehetett részese. Az időjárás később kegyeibe fogadta a megjelenteket, mindenki nagy örömére.

A regisztráció alatt csoportos játékokkal melegítették be a leghamarabb érkezőket, majd következett a lényeg: a gyónás szentségéről hallgathattak előadást a résztvevők egy fiatal kisebb testvér, illetve két atya személyes élményeivel gazdagítva. A témát ezután kiscsoportokban boncolgatták tovább. A délutáni szentmise kezdetéig folyamatos lehetőséget biztosítottak a szentgyónások elvégzésére, illetve lelki beszélgetésekre is bárki jelentkezhetett az atyáknál.

[caption id="" align="aligncenter" width="730"] A találkozó résztvevőinek egy része[/caption]

A helyiek igazán kitettek magukért, a bográcsban készült paprikás krumplival és a finom házi süteményekkel „teletankolták” magukat a fiatalok. A bőséges ebédet nemsokára le is dolgozták a játékokkal. A szentmise előtt énekpróbára került sor, amibe már a helyi lakosok is bekapcsolódtak. Az áldozatot Kovács Attila héhalmi plébános dr. Farkas László, a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkésze koncelebrálásával mutatta be.

A nap tematikus része után a kitartó ifjak tovább halmozták az élvezeteket, Szentlélekváró bulival folytatták a napot, ami éjszakába nyúlóan tartott. Ezalatt ki-ki saját kedvére szórakozhatott: voltak nagy beszélgetések, eszem-iszom, játékok és nem utolsó sorban tánc minden mennyiségben.

[caption id="" align="aligncenter" width="730"] Szentlélekváró partival zárták a napot[/caption]

„Úgy gondolom, hogy egy ilyen rendezvényen mindent megkap egy fiatal, amire a mai világban szüksége lehet: új barátokat, a régiekkel szorosabb kapcsolat kialakítását, valamint lelki és testi feltöltődést egyaránt” – mondta György Tamás, a találkozó egyik szervezője. „Az említettek mellett nagyon fontos, hogy az ilyen programok alkalmával, az Istennel való kapcsolatom még személyesebb, még szorosabb lesz”.

A közösség tagjai sok szeretettel várnak minden érdeklődőt soron következő eseményükre, ami a Zagyvamenti Nyári Tábor lesz. A Tar Wars elnevezésű eseményt 2015. július 14. és 19. között – ahogy a címből is adódik - Taron rendezik meg, ahol a hét központi témája a férfi és a nő kapcsolata lesz. Bővebb információ a csoport közösségi oldalán és a www.mente.hu internetes oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában