Helyi közélet

2015.05.19. 04:11

Nyugat-nógrádi polgármesterek találkozója

fenyvesi

Balatonlelle. Balla Mihály országgyűlési képviselő és Barna János, Nógrád Megye Közgyűlésének alelnöke idén másodszor hívta össze tanácskozásra a nyugat-nógrádi térség polgármestereit. A megbeszélés helyszíne ezúttal különleges volt, mert a Magyar Tenger partjára, Balatonlellére szólt az invitálás.

Az év elején már Szügyben volt egy hasonló összejövetel, amelyen az önkormányzatokat érintő aktuális kérdések kerültek terítékre, s már akkor megbeszélték egymás között az érintettek, hogy a jövőben gyakrabban szerveznek hasonló jellegű rendezvényeket. A balatonlellei találkozón - amelyen mind a 84 választókerületi település képviseltette magát - először Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati kapcsolatokért felelős államtitkára tartott előadást, elsősorban azokra a témákra kitérve, amelyek a 2014-2019-es időszakban az önkormányzati rendszer átalakítását, megújulását érintik, külön kiemelve a települések minél hatékonyabb működésének erősítését, a feladatellátások változásának újabb irányait.

[caption id="" align="aligncenter" width="653"] Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztési lehetőségekről tájékoztatta a polgármestereket[/caption]

Ezt követően Sándor Ildikó, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója beszélt a megjelent községi és városi elöljáróknak a Terület – és Településfejlesztési Operatív Programról (TOP), az ahhoz csatlakozó különböző pályázati lehetőségekről. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár pedig azt taglalta a polgármesterek előtt, hogy a központi támogatási rendszerekben milyen újdonságok vannak, és e tekintetben milyen további változások várhatók a jövőben. Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb célkitűzések között a munkahelyteremtés, a vidéki munkahelyek megőrzése és bővítése, a mikro –, kis – és középvállalkozások kiemelt fejlesztése és a területi kiegyenlítés, illetve a versenyképesség javítása szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában