Helyi közélet

2015.05.11. 14:56

"Közlekedik a család" megyei döntő Salgótarjánban

fenyvesi

Tizenöt Nógrád megyei család mérhette össze tudását.

[caption id="" align="aligncenter" width="794"] Fotó: police.hu[/caption]

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. május 9-én rendezte meg Salgótarjánban az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett "Közlekedik a család" elnevezésű verseny területi döntőjét. A rendezvényt Ferencsik Raymond Levente r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese nyitotta meg, és egyben köszöntötte a résztvevőket.  A megmérettetésen összesen tizenöt család vett részt, és adott számot elméleti és gyakorlati tudásáról. Az eseményen a versenyzők KRESZ tesztet töltöttek ki, majd a szülők vezetéstechnikai ismereteiket mérhették össze, a gyermekek pedig ügyességi pályán kerékpárral hajtottak végre közlekedési feladatokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="812"] Fotó: police.hu[/caption]

A vöröskereszt és a katasztrófavédelem vetélkedőjével színesített megmérettetésen a szügyi Csábi család bizonyult a legeredményesebbnek. Ők képviselik megyénket 2015. június 21-én Mogyoródon, a Hungaroringen megrendezésre kerülő közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjén. A dobogó második fokára a bátonyterenyei Elischer család, míg harmadik fokára a salgótarjáni Nagy család állhatott.

[caption id="" align="aligncenter" width="814"] Fotó: police.hu[/caption]

A rendezvénysorozat célja, hogy a közlekedők széles rétegének figyelmét felhívja a balesetmentes közlekedésre, valamint, hogy kiemelje a szülői példamutató magatartás fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában