Bűncselekmény

2024.06.10. 13:55

Kiderült, ki tört be Salgótarján felkapott fagylaltozójába

Őrizetbe vették a napokban a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói azt az elkövetőt, aki több alkalommal is lopott a megyeszékhelyen. A sorozatbetörő mindössze húsz évesen állt tolvajnak.

Nagy Orsolya

Mint arról beszámoltunk: nem nyitotta ki ajtajait Salgótarján belvárosának egyik felkapott fagylaltozója múlt héten a vásárlók előtt. Mint az az üzlet posztjából kiderült, ennek oka, hogy betörés áldozatai lettek.Portálunk az üggyel kapcsolatban megkereste a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Király-Kollár Ramóna rendőrségi sajtóreferens közölte: egy 20 éves sorozatbetörő a napokban, az éjszakai órákban a megyeszékhelyen felfeszítette egy fagyizó alumínium redőnyét, átmászott a pulton, majd átkutatta az épületet. A kasszából, a raktárból, illetve a fagylaltkészítő műhelyből összesen 319 ezer forintot lopott el.

betörés, fagylaltozó
A 20 éves elkövető beismerte, hogy betört a fagylaltozóba
Forrás: Police.hu

– Salgótarjáni munkatársaink körözést adtak ki, amely alapján június 6-án elfogták, előállították és őrizetbe is vették a rákóczibányai lakcímmel rendelkező férfit, aki több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett az elmúlt időszakban – tette hozzá.

Nem ez volt az első betörése a fiatalnak

Kiemelte: a férfit azzal is gyanúsítják továbbá, hogy milliós összegű lopási és rongálási kárt okozott egyedül és társával közösen. Idén májusban és júniusban ugyanis több betöréses lopást követett el Salgótarjánban. A rovására írható többek között az is, hogy betört két étterembe, egy állateledelboltba, egy virágboltba, egy sütödébe, sőt két alkalommal ugyanabba a pékségbe is visszatért.

A rendőrség arra is kitért, hogy a 20 éves férfi kihallgatásán beismerte a lopások elkövetését. A rendőrök vizsgálják a lehetséges szerepét más bűncselekményekben és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában