Bűnügy

2024.04.23. 11:23

Vádat emelt a pásztói ügyészség a két, munkahelyének hétmilliós lopáskárt okozó férfi ellen

Reflektorfényt irányítottak a biztonsági kamera felé, hogy ne ismerjék fel őket: a Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik különböző trükköket bevetve közel 7 millió forint értékű dolgokat loptak el a munkaadójuktól.

Nool.hu

A vádirat szerint a 30 és a 27 éves férfi évek óta a cég alkalmazásában állt, amikor 2020-ban elhatározták, hogy onnan termékeket és alkatészeket tulajdonítanak el és értékesítenek tovább - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség. Hozzáteszik: 2020 szeptemberétől, amikor azonos műszakban dolgoztak, az ellopni kívánt holmikat kartondobozba gyűjtötték, majd a zsákmányt egy nem messze parkoló autóba vitték ki.

A rendőrség felvételén a tettenérés után lefoglalt árucikkek egy része látható
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

Annak érdekében, hogy a cég területén működő biztonsági kamera ne rögzíthesse cselekményeiket, egy reflektort irányítottak rá, így az róluk csak rossz minőségű felvételt készített. A kisméretű izzókat, elemeket, led szalagokat a ruházatukba rejtve vitték ki a gyár területéről.

Az összelopott lámpákat és lámpaalkatrészeket ezt követően a nyomozás során ismeretlenül maradt személyeknek adták el. 2021. szeptember 7-én az esti órákban két, lopott cikkel teli kartondobozzal tartottak az autójuk felé, amikor a cég biztonsági őre tetten érte őket. Ez alkalommal 53 darab lámpát, a hozzájuk tartozó alkatrészeket, izzókat és elemeket próbáltak ellopni.

Reflektorfényt irányítottak a biztonsági kamera felé, hogy ne ismerjék fel őket

Cselekményeikkel összesen közel 7 millió forint kárt okoztak munkáltatójuknak, amiből a tetten érés és lefoglalás útján 1 millió 430 ezer forint megtérült, 5 millió 513 ezer forint kár azonban jelenleg is fennáll.

A két férfi ellen jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A vádiratban indítványozta, hogy ha a büntetlen előéletű vádlottak az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerik a cselekmények elkövetését, úgy a Pásztói Járásbíróság ítélje őket 2 év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint fizettesse meg velük a sértettnek okozott kárt is, ha pedig nem ismerik el bűnösségüket, őket ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában