Nool.hu podcast

2024.04.27. 15:20

Kész átverés: a nógrádi zsaruk mindent bevetnek a csalók ellen (podcast)

Célkeresztben vannak a különféle csalások elkövetői nem csupán Nógrádban, de természetesen az egész országban. A bűnözők folyamatosan aktívak és a legkülönfélébb módjait keresik annak, hogy áldozatokat gyűjtsenek.

Angyal Eszter

Király-Kollár Ramónával a különféle csalások megelőzéséről beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Noha az unokázós csalók mostanában egy kicsit háttérbe vonultak, de bármikor újra felbukkanhatnak, így fontos, hogy az idősebb generáció is folyamatosan résen legyen az ilyen bűnözőkkel szemben. Azok a nagyszülők, akik szívesen töltenek időt internetezéssel, maguk is utánaolvashatnak, sőt, meghallgathatják jelen podcastünket a témával kapcsolatban, de akár maga az unoka, vagy a gyermekek is fontos, hogy felhívják az ilyen jellegű csalások megelőzésére idősebb szeretteik figyelmét.

Ahogy azonban a világunk változik, úgy változnak az elkövetési módszerek is. Az online térben elkövetett csalások tekintetében folyamatosan növekvő tendencia jellemző a rendőri statisztikák szerint. A rohanó élet hozadéka, hogy esetenként gondolkodás nélkül kattintunk például egy-egy hivatkozásra, vagy épp töltünk le egy mellékletet, amit talán nem szabadott volna. A csalók azonban sajnos pont ezt használják ki és a lehető legkülönfélébb módon verhetnek minket át. 

Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb támadási felületet hagyjuk a bűnözőknek, Király-Kollár Ramóna rendőr hadnagytól, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől kértünk tanácsokat soron következő podcastünkben:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában