Bolti tolvaj

2024.04.11. 11:45

Cipőt és kést is lopott a salgótarjáni üzletekből a férfi

Az ügyészség fellebbezése nyomán kapott súlyosabb büntetést az az 53 éves férfi, aki egy éven belül egy cipőboltból és egy élelmiszerboltból is lopott.

Nool.hu

 A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatott: a Salgótarjáni Járási Ügyészség 2023. áprilisában lopás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, aki 2022. szeptember 10-én egy salgótarjáni cipőboltból két pár cipőt is ellopott úgy, hogy azokat az áruvédelmi etikett hatástalanítása érdekében a magával vitt alumínium fóliával bélelt hátizsákjába rejtette, így az áruvédelmi kapu nem riasztott, mikor áthaladt rajta.

Ezt követően a Salgótarjáni Járási Ügyészség 2023. augusztusában ismét vádat emelt a férfivel szemben, aki 2023. június 27-én egy salgótarjáni élelmiszerboltból egy összecsukható kést a nadrágjába rejtve próbált ellopni, azonban az üzlet biztonsági őre ezt észrevette, a férfit az üzlet területén megállította és az ellopott kést visszavette tőle.

 – írták.

 Korábban már volt büntetve

Hozzátették: a vádlott egyesített ügyeiben a Salgótarjáni Járásbíróság 2023. októberében ítéletet hozott, és a férfit kétrendbeli lopás vétsége miatt az ügyészi indítványtól eltérően – mely végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányult – 70 nap elzárásra ítélte.

A döntéssel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezéssel élt. A Nógrád Vármegyei Főügyészség – a járási ügyészség indokait fenntartva – kifejtette, hogy a büntetett előéletű férfit a vele szemben korábban felfüggesztett, illetve végrehajtandó szabadságvesztés, sem a korábbi elzárás büntetés, sem az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások nem tartották vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől, ezért a súlyosító körülmények túlsúlyára tekintettel az ismételten bűncselekményt elkövető férfi esetében kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés lehet a büntetési célokat szolgáló, visszatartó erejű szankció. 

Nyolc hónap fogházbüntetésre ítélték

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék egyetértve az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal, a férfit 8 hónap fogházbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, mert a büntetési célok a rövid időtartamú elzárással a Törvényszék szerint sem lettek volna elérhetőek. A döntés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában