Vádemelés

2024.04.03. 10:19

Bedrogozva ütközött a rendőrautónak a Nógrád vármegyei férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen, aki drogfogyasztást követően a volán mögé ült, majd nekihajtott egy parkoló rendőrautónak.

Faragó Zoltán

A vádirat szerint a 32 éves férfi még 2021 nyarán kábítószert fogyasztott, majd bódult állapotban beült az autójába. Ezután a megmaradt droggal együtt útnak indult - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A délutáni órákban éppen egy nógrádi faluban vezetett, amikor nem vett észre az út szélén egy szabályosan, utasok nélkül parkoló rendőrautót, és nagy gázzal nekihajtott a kocsi elejének. Ezt követően megállt, majd a csattanásra odaszaladó rendőrök igazoltatás alá vonták. Mivel zavartan viselkedett, mintavételre előállították, melynek során kiderült, hogy kábítószerrel a szervezetében vezetett.

Megbánást tanúsított, de az csak egy hónapig tartott

A rendőrök megtalálták a kocsiban a korábban vásárolt drogot is, a férfit ezután gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított, ez utóbbi azonban nem tartott sokáig, mert alig egy hónappal később ismét ugyanahhoz a szerhez nyúlt.

A közleményben hozzáteszik: a 32 éves férfit kábítószer birtoklásával és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg az ügyészség, és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában