Ítélet

2024.03.11. 10:36

Ügyészi fellebbezés után súlyosabb a büntetést kapott az autókat elkötő szátoki férfi

Az ügyészség fellebbezése nyomán 10 hónappal több fegyházbüntetést kapott az a 39 éves szátoki férfi, aki rövid időn belül két autót is elvitt egy körre Romhányból.

Nool.hu

A Balassagyarmati Járási Ügyészség 2022 augusztusában emelt vádat a férfi ellen, aki 2021. november 26-án éjjelén Romhányban egy kiskorú személy segítségével – aki abban a hiszemben volt, hogy az autó a férfié – egy parkoló autót a benne felejtett slusszkulcs segítségével elkötött, és azzal Szátokra autózott, majd a használatot követően visszavitte a járművet – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Egy héttel később a férfi ismét Romhányban kötött el egy parkoló gépkocsit, melynek ablakát betörve a járműbe bemászott, a vezetékeket összekötve beindította az autót, azzal Szátokra hajtott, ahol a gépjárművet egy földút melletti nádasban hagyta. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság 2023 májusában a férfit kétrendbeli jármű önkényes elvétele miatt halmazati büntetésül 2 év 6 hónap fegyházra, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A közleményben hozzáteszik: a döntéssel szemben a járási ügyészség súlyosítás miatt fellebbezett. A Nógrád Vármegyei Főügyészség, a fellebbezés indokait fenntartva, kifejtette, hogy a bűncselekményt többszörös visszaesőként megvalósító vádlott esetében csak a hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása lehet visszatartó erejű. A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék egyetértve az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal a szabadságvesztést 3 év 4 hónapra, a közügyektől eltiltást 4 évre súlyosította. A döntés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában