Lángoló vegetáció

2024.03.25. 18:18

Sorra vonultak szabadtéri tűzesetekhez a lánglovagok

Egyre több szabadtéri tűz ad munkát szűkebb hazánk lánglovagjainak, akik a napokban hat helyszínre is vonultak a lángokban álló vegetáció miatt.

Veres Edina

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta: szombaton négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei lánglovagokat.

„Őrhalomban, egy családi ház kertjében lángolt a kerti hulladék és a száraz fű kétszáz négyzetméteren. Sóshartyánban öt hektáros területen égett a nádas. A tűz családi házakat és egy napelemparkot is veszélyeztetett. Emellett Mátraszele külterületén háromszáz négyzetméteren kapott lángra a nádas és a száraz fű” – közölte Kapás Márton. A negyedik tűzeset helyszínét Dejtár jelentette. Mint arról korábban már beszámoltunk: a községben egy lakatlan épület közelében gyulladt ki mintegy ötven négyzetméteren a kommunális hulladék, illetve a száraz fű. A szombati szabadtéri tüzeket szűkebb hazánk önkéntes és hivatásos tűzoltó egységei közös erővel oltották el.

„Vasárnap két hasonló eset adott munkát a Nógrád vármegyei tűzoltóknak. Délelőtt Ipolyszögön, a Halász utcában égett a száraz fű ötven négyzetméteren. Délután pedig Pásztón, a Kossuth Lajos utcában kapott lángra a nádas száz négyzetméteren” – folytatta a felsorolást a szóvivő, aki arra is kitért, hogy a múlt hét utolsó napján a balassagyarmati és a pásztói hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a szabadtéri tüzeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában