Ellenőrzés

2024.03.04. 17:25

Fedélzeti kamera rögzítette a szabálysértő nógrádi autósokat (videó)

Mivel szűkebb hazánkban is történtek olyan balesetek, amikor zebrán ütöttek el gyalogost, ezért a rendőrség jelzés nélküli, fedélzeti kamerákkal ellátott szolgálati autókkal járőrözik a gyalogosok védelme érdekében – közölte Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nagy Orsolya

A gyalogos-átkelőhelyek biztonságos megközelítése kifejezetten fontos

Forrás: Police.hu

Mint arról a szóvivő beszámolt: a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedési balesetek megelőzése érdekében videófelvételt készítő digitális fedélzeti kamerákkal felszerelt, civil jellegű szolgálati gépjárművekkel dolgoznak a vármegye közútjain. A felvételek pedig eljárásjogilag bizonyító erejűek lehetnek.

Buda Gábor kiemelte: a rendőrök az elmúlt héten két olyan gépjárművezetővel szemben folytatták le a szükséges intézkedést, akik a videófelvételek tanulsága szerint a zebránál megálló gépkocsi mellett szabálytalanul, lassítás és megállás nélkül hajtottak el. Buda Gábor felhívta továbbá a figyelmet a KRESZ szabályainak a betartására is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában