Szabályszegés

2024.03.31. 13:13

Áthajtott a sofőr a piros jelzésen: drón leplezte le az egyik salgótarjáni kereszteződésben

Meg tudott volna állni, mégis áthajtott a tilos jelzésen az az autós, akit a rendőrségi drón leplezett le az egyik salgótarjáni kereszteződésben.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt: a rendőrség munkatársai a napokban a megyeszékhely belterületén tartottak drónos közlekedésrendészeti ellenőrzést, amelynek célja a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása, elsősorban a tilos jelzésen áthaladó gépjárművezetők forgalomból való kiszűrése volt.

– Az egyenruhások ekkor kapták lencsevégre azt a járművezetőt, aki a forgalomirányító fényjelző készülék piros lámpája ellenére hajtott be a kereszteződésbe, ezzel veszélyeztetve a szabályosan közlekedők biztonságát. A fényjelzőn túl a sofőrt munkatársaink várták, akik eljárást indítottak ellene – mondta Buda Gábor.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a járművezetők továbbra is számíthatnak olyan közlekedésrendészeti ellenőrzésekre szűkebb hazánkban, amelyekhez technikai eszközöket – szolgálati autókon elhelyezett fedélzeti kamerák, mobil- és telepített sebességmérő berendezések, továbbá drónok – vesznek igénybe. A rendőrség célja a főbb baleseti okok közé tartozó szabályszegések visszaszorítása.

Buda Gábor hangsúlyozta továbbá: mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon. Az utazás biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy figyelmesebben, türelmesebben, kellő odafigyeléssel és egymás iránti felelősséggel, a szabályokat betartva vesznek részt a közúti forgalomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában