Felhívás

2024.02.23. 07:03

Tolvajokra figyelmezteti a lakosokat az erdőkürti önkormányzat

Nagy Orsolya

Mint arról az önkormányzat Facebook-oldalán beszámolt, az elmúlt néhány napban a hajnali órákban ismeretlen tettesek besurranásos lopásokat követtek el magánszemélyek kárára.  Az önkormányzat igyekszik mindent megtenni a lakosság biztonsága érdekében.

– Sajnos a lopásokról csak szóbeszéd útján van tudomásunk, hivatalosan senki nem tett bejelentést a rendőrség felé. Addig, amíg ez nem történik meg, a rendőrség sem fog tudni intézkedni. Pályázati forrásból a település öt frekventált helyére térfigyelőkamerák lettek telepítve, melyeket már saját forrásból tavaly újabb ponttal bővítettünk. Folyamatban van a rendszer kapacitásának függvényében a további bővítés. A kamerák felvételeit azonban csak a rendőrség nézheti meg, de csak akkor, ha a káreseményről bejelentés érkezik feléjük – olvasható az önkormányzat Facebook-oldalán.

Hozzátették: arra kérnek minden lakost, akinél lopást követtek el, hogy azt jelentsék a rendőrség felé. Arra is kitért a település vezetősége, hogy a rendőrségtől fokozott jelenlétet kértek éjfél és reggel hat óra között.

Emellett azt tanácsolják a lakosoknak, hogy vigyázzanak értékeikre, zárják be ajtajukat és a kaput, az udvaron pedig ne hagyjanak semmit, amely felkeltheti az elkövetők figyelmét. Amennyiben mégis betörés történik, akkor pedig azonnal értesítsék a rendőrséges a 112-es segélyhívószámon.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában