Bűncselekmény

2024.02.29. 11:46

Letartóztatták azt a férfit, aki játékpisztollyal akart pénzt szerezni Mátraverebélyben

A Salgótarjáni Járásbíróság indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 21 éves mátraverebélyi férfi letartóztatását, aki egy fegyvernek látszó tárggyal akarta elvenni a sértett pénzét.

Nool.hu

A férfi február 25-én, vasárnap, a kora esti órákban Mátraverebélyen felfigyelt az oda busszal hazaérkező ismerősére. Megszólította azzal, hogy rendőrségi eljárás folyik ellene, el akarják őt vinni, és pénzre lenne szüksége – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: az utas elmondta, hogy nincs pénze, mire a gyanúsított erélyesen felszólította őt annak átadására, és, hogy kérésének nyomatékot adjon, elővett egy pisztolynak látszó tárgyat, így fenyegette meg az áldozatát.

Ezt látva egy járókelő sietett oda, felszólította az elkövetőt, hogy hagyja békén az utast, mire az a nála lévő szatyorba tette a fegyverét és elszaladt.

Mint megtudtuk: a büntetett előéletű férfit a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói hamar felkutatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Az ügyészség is indítványozta ezt a rabló jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében, a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája pedig az ügyészi indítvánnyal maradéktalanul egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában