Utánzat

2024.02.28. 11:17

Játékpisztollyal akart pénzt és cigarettát szerezni egy férfi Mátraverebélyben

A Nógrád vármegyei nyomozók fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt vettek őrizetbe egy fiatalembert a napokban.

Nagy Orsolya

A rendőrök elfogták a tettest, és megtalálták nála a rózsaszín szatyrot, amelyben egy műanyag játékpisztolyt is volt

Forrás: Police.hu

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunknak elmondta: február 25-én, vasárnap, a kora esti órákban az elkövető megszólított egy buszról leszálló férfit a településen, majd cigarettát és pénzt kért tőle.

– Amikor a sértett közölte vele, hogy nem dohányzik, és pénz sincs nála, a fiatal elővett a kabátzsebéből egy fekete fegyvert, vagy annak utánzatát, és a csövét a föld felé tartva megismételte követelését, azonban ismét elutasították. Időközben egy járókelő is a helyszínre érkezett, és felszólította a rablót, hogy hagyja békén a sértettet, mire a férfi a fegyvert, vagy annak utánzatát rózsaszín szatyrába tette, és távozott – közölte Tamás-Kovács Andrea.

Hozzátette: a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül elfogták a 22 éves tettest, és megtalálták nála a rózsaszín szatyrot, amelyben egy műanyag játékpisztolyt is volt. A sajtóreferens arra is kitért, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indított eljárást a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek, majd kezdeményezték letartóztatását.

Nem ez az első eset szűkebb hazánkban, hogy valaki játékfegyverrel fenyegetőzik. Néhány éve egy férfi Pásztón tizenéves lányokat ijesztett meg egy pisztolynak látszó tárggyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában