Bántalmazás

2024.02.06. 11:24

Letartóztatták az élettársát félholtra verő nógrádi férfit (videó)

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványának megfelelően a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy 40 éves férfi letartóztatását, aki súlyosan bántalmazta élettársát.

Nool.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított és élettársa rendszeresen veszekedtek, ittas állapotban többször is bántalmazták egymást. Az elkövetőt korábban már jogerősen elítélték a nő ellen elkövetett bűncselekmények miatt, valamint jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás kapcsolati erőszak bűntette miatt – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: február 1-jén is összevesztek, ami odáig fajult, hogy a férfi a hálószobájukban ököllel többször is megütötte a nőt. A sértett a bántalmazás közben kihívta a rendőrséget, de az élettársa ezután tovább verte, míg az áldozata eszméletét nem vesztette. A kiérkező rendőrök mentőt, a mentők pedig a nő súlyos sérülései miatt mentőhelikoptert kértek a helyszínre, a sértett életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Mint megtudtuk: a férfit a rendőrség őrizetbe vette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsította meg. Az ügyészség arra tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását, hogy a várható büntetés súlyosságára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, vagy elrejtőzésétől tartani lehet, valamint megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bűnismétlés megakadályozása érdekében a nyomozási bíró el is rendelte a letartóztatást, a férfi a végzés ellen szabadlábra helyezésért fellebbezett.

Az ügyészség a kapcsolati erőszak témájában kisfilmet is készített:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában