Bűnügy

2024.02.14. 09:59

Letartóztatta a gyarmati bíróság a fiatalt lopás miatt, priccsre cserélte a matracot

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte egy 20 éves férfi letartóztatását, aki lopott, majd a rendőrök elől megpróbált elbújni.

Nool.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a 20 éves gyanúsított 2023 novemberétől lopásokból próbálta meg eltartani magát és családját. Rendszeresen tört be különböző házakba, és az ott található élelmiszereket és háztartási cikkeket, a joghurttól a hipóig, mind elhozta. Egyes lopásokban a segítségére volt az édesanyja is – közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A férfit a rendőrség először novemberben gyanúsította meg, őt azonban ez sem tartotta vissza a lopásoktól, legutóbb 2024. február 6-án követett el újabb bűncselekményt. Ezután az őt kereső hatóságok elől egy romos házba, egy matrac mögé bújt el, azonban a rendőrök megtalálták, őrizetbe vették, és újból gyanúsítottként hallgatták ki.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a hatóságok elől bujkáló, büntetett előéletű férfit – a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében – letartóztatásba helyezte. A gyanúsított a bíróság döntése ellen szabadlábra helyezésért fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában