Szerencsétlen lebukás

2024.02.20. 10:21

Kábítószerrel együtt veszítette el a pénztárcáját a salgótarjáni fiatal

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 18 éves salgótarjáni fiatal ellen, aki elvesztette a pénztárcáját. A probléma az volt, hogy abban kábítószert is tartogatott, így került a becsületes megtaláló jóvoltából a rendőrség kezébe.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint az akkor még fiatalkorú vádlott 2021 nyarán elvesztette a pénztárcáját egy játszótéren. Másnap egy kutyasétáltató megtalálta a tárcát, és azt leadta a rendőrségen. A pénztárca átnézése során a rendőrök megtalálták a vádlott személyes iratait, de a pénztárcában volt két csomag kannabiszt tartalmazó növényi őrlemény is.

"A rendőrök a tárcában talált iratok alapján megállapították a tulajdonos kilétét, kihallgatták, majd tőle vizeletmintát vettek, melyből kiderült, hogy nem csak tárolta a drogot, hanem abból fogyasztotta is. Mivel a kábítószer csekély mennyiségű volt, az ügyészség felfüggesztette az eljárást annak érdekében, hogy a férfi részt vehessen egy kábítószer-használatról szóló kezelésen, melyet önként vállalt." – tájékoztattak.

Nem vett részt a kezelésen

Mint írták, a kezelés fontossága abban áll, hogy amennyiben a foglalkozásokon a kezdő kábítószer fogyasztók részt vesznek, nem lehet őket megbüntetni a cselekményükért. A fiatal azonban a korábbi vállalása ellenére nem vett részt a foglalkozásokon, így az ügyészségnek el kellett rendelnie az eljárás folytatását, vádiratot nyújtott be kábítószer birtoklás vétsége miatt, melyben indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában