Bodzásától a börtönig

2024.02.23. 10:58

Életveszélyesen összeverte a szlovák szemtanút a nógrádi rablóbanda

Csoportosan elkövetett rablás és életveszélyt okozó testi sértés miatt indult Szlovákiában eljárás három nógrádi ellen, akik Őrhalom közelében megvertek egy szlovák férfit, hogy megtartsák az Ipolyvarbóról ellopott tárgyakat.

Nool.hu

Azonosították az elkövetőket, akik vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is letartóztatásban vannak

Forrás: police.hu

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a Szlovák Köztársaság Nagykürtösi Kerületi Ügyészsége által indított, a magyar hatóságoknak felajánlott büntetőeljárásban a nógrádi rendőr-főkapitányság munkatársai a 2023 júliusában kezdődött nyomozás során azonosították az ismeretlen tetteseket. 

Életveszélyesen összeverték a szlovák férfit

– Egy 27 éves őrhalmi férfi és 25 éves testvére, valamint 16 éves nógrádmegyeri társuk 2023. május 15-én bodzázni indultak az Ipoly folyón átívelő gyalogoshídon keresztül a szlovákiai Ipolyvarbóra. Szándékukat hamar megváltoztatták, amikor észrevettek két, hegesztéshez használt gázpalackot egy bekerítetlen ház udvarán – ismertette a szóvivő, hozzátéve: 

– A három férfi megragadta a palackokat, és sietősen a híd irányába indult, amelynek magyar oldalán hagyták járműveiket. A lopást észrevette egy 48 éves ipolyvarbói lakos, aki utánuk eredt, és megpróbálta őket megállítani. 

Mint kiderült: az Ipoly-híd magyarországi oldalán érte utol a palackokkal menekülőket, és az elszámoltatásból szóváltás, dulakodás, majd verekedés lett, amelynek során alaposan helybenhagyták a szlovák férfit. Az ütések, rúgások és a kővel dobálás következtében a 48 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövetők zsákmányuk egy részével elmenekültek.

Letartóztatásban vannak

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nyomozás során azonosították az elkövetőket, akik vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is letartóztatásban vannak, és a napokban gyanúsítottként hallgatták ki őket. A három férfi vallomást tett az elkövetés körülményeiről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában