Eljátszott szívesség

2024.02.22. 09:56

Bosszúból tört-zúzott a pásztói sportcentrumban a hajléktalan férfi

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves mátraverebélyi férfi ellen, aki egy pásztói sportegyesület klub épületéből több százezer forint értékben lopott és kárt is tett benne.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2021 novemberében hajléktalanná vált és az egyik pásztói sportegyesület intézőjétől engedélyt kapott arra, hogy néhány napig a klub épületében lakjon.

A férfi röviddel beköltözése után ellopott egy 45 ezer forint értékű mosógépet, amit 15 ezer forintért értékesített egy ismerősének. Ezután az intéző megkérte a férfit, hogy távozzon. A férfi a kulcsokat vissza is adta, azonban később visszament a sportcentrumhoz, egy kővel betörte annak ablakát, bemászott, és onnan kábeleket, csaptelepeket és mezeket lopott el, valamint összetört négy darab mosdókagylót. 

– írták.

 A főügyészség tájékoztatott: a férfi a lopással 370 ezer, a rongálással további 102 ezer 960 forint kárt okozott a sportklubnak. A járási ügyészség a büntetett előéletű vádlottat dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolta meg és indítványozta, hogy a bíróság zárja el, rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást és fizettesse meg a sértettnek okozott kárt is. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában