Megelőzés

2024.02.12. 13:55

A biztonságos internethasználat jegyében zajlott a hét több nógrádi iskolában

A biztonságos internethasználatról hallhattak a szécsényi és a varsányi diákok.

Gulyás Edina

Felhívják a fiatalok figyelmét a veszélyekre

Fotó: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a városi rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei idén is csatlakoztak a Biztonságosabb Internet Naphoz, amelyhez kapcsolódóan prevenciós foglalkozásokat tartottak az illetékességi területükön működő általános és középiskolákban – tájékoztatta portálunkat közleményében a vármegyei rendőr-főkapitányság. 

Amint arról beszámoltak, Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója fontosnak tartotta, hogy minél több fiatal figyelmét felhívja az internethasználat veszélyeire, így számos előadást tartott a helyi, illetve a varsányi iskolákban. A különböző korosztályok részére megtartott tanórákon a fiatalokkal közösen beszélték át, mit tehetnek annak érdekében, hogy ne váljanak áldozattá. 

Mire figyeljünk oda a fényképek, a videók feltöltésekor?

Szó esett arról is, hogyan használhatják biztonságosan a közösségi portálokat és mire kell odafigyelni egy esetleges fénykép, videó feltöltése kapcsán. A szakember a gyerekekkel közösen keresett megoldásokat az internetes zaklatás megelőzésére és kiemelte, hogy óvatosan kell kezelni azokat, akik a világhálón veszik fel velük a kapcsolatot, ugyanis sosem lehet tudni biztosan, ki van valójában a profil mögött.

A közlemény arra is kitért, hogy az alsós tanulók a prevenciós előadásról egy könyvjelzőt is hazavihettek, az azon található QR-kód segítségével – amely a kiberpajzs.hu oldalra navigálta őket – a szüleikkel együtt további hasznos tanácsokat olvashattak. A felsősök és a középiskolások házi feladatként kapták, hogy idős hozzátartozóiknak, ismerőseiknek adják át a rendőrség által a témában készített szórólapot, így garantálva az idősebb korosztály biztonságát is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában