Nool.hu podcast

2024.01.16. 19:58

Nem hagyták feladat nélkül a bűnözők a nógrádi rendőröket (podcast)

Több bűncselekménynél is intézkedtek szűkebb hazánk rendőrei az elmúlt héten – közölte portálunkkal Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nool.hu

Buda Gáborral beszélgettünk

Forrás: Nool

– Több bűncselekmény is történt Nógrád vármegyében, amelyek közül kettőt szeretnék kiemelni. Az első esetben egy 19 éves férfi segítséget színlelt, majd kifosztotta idős áldozatát. A másik ügyben pedig több mint egymillió forint értékben lopott el szerszámgépeket Kállón egy fiatalkorú, akit a pásztói rendőrök őrizetbe is vettek – mondta el portálunknak Buda Gábor.

Mindezeken túl arról is szó esett, hogy egyre többen esnek áldozatául az internetes csalásoknak oly módon, hogy az elkövetők különböző közmű szolgáltatóknak kiadva magukat fizetési felszólítást, adathalász üzeneteket küldenek vagy hívásokat kezdeményeznek gyanútlan lakosoknak.

– Ha ilyen, vagy ehhez hasonló üzenetet kap, legyen résen és mielőtt bármilyen linkre is rákattintana, győződjön meg arról, hogy valóban a szolgáltatójától érkezett-e a fizetési felszólítás! – hívta fel a figyelmet Buda Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában